Mierea de lavandă este un tip de miere monoflorală ce se obține aproape în totalitate din nectarul florilor de lavandă. Este o miere cu o culoare deschisă, o aromă florală pronunțată și textură fină. Gustul se combină bine cu cașcavalul, ceaiul, iaurtul sau pur și simplu poate fi consumat în formă crudă.
Mierea de mană este singurul tip de miere care nu se extrage din nectarul florilor. Mana este o substanță dulce de origine vegetală sau animală care se găsește pe frunzele, tulpinele sau ramurele plantelor. Se caracterizează printr-o concentrație mare de minerale, o aromă de lemn și o culoare roșiatică.
Mierea de Manuka este un super-aliment apreciat pentru proprietățile sale antibacteriene, efectul tonic și conținutul bogat de substanțe precum vitamine, enzime și antioxidanți. Acest tip de miere se produce în exclusivitate în Noua Zeelandă și este apreciat în toată lumea ca fiind unul dintre cele mai sănătoase soiuri de miere.
Mierea de mentă are o aromă puternică și distinctă care variază în dependență de varietatea de mentă din care este produsă. Este mediu dulce, cu un gust persistent după consum. Aroma poate fi caracterizată ca una intensă de mosc. Culoarea este de chihlimbar, iar dupa cristalizare, capătă o consistență de unt.
Mierea de păducel este un soi de miere monofloră ce se obține din nectarul florilor de Crataegus Monogyna, cunoscut ca și Păducel. Este un soi de miere foarte rar cu un gust delicat și fin. Textura este una mai vâscoasă și groasă, iar cristalizarea este rapidă.
Mierea de păpădie are un gust mediu dulce și puternic floral. Are o culoare gălbuie închisă, o aromă foarte puternica, iar cristalizarea este relativ rapidă. Este utilizată extensiv în tratament naturiste, cât și ca îndulcitor natural.
Mierea de pin este un soi de miere ce se obține din mana secretată de insectele ce consumă nectar. Acest tip de miere este mai bogat în mienerale, vitamine și antioxidanți față de soiurile tradiționale. Culoarea variază îmtre chihlimbar și brun închis, aroma este una puternică de rășinoase și lemn, iar gustul este un pic piperat.
Mierea de portocale are o aromă și un gust diferit față de alte soiuri de miere. Este una dintre cele mai dulci tipuri de miere care are și o notă ușoară de citrus. Culoarea este una portocalie, textura catifeltă, iar cristalizarea este una relativ rapidă. Se potrivește cu iaurtul, pâine cu unt, clătite, salate sau carne.
Mierea de rapiță este un tip de miere monoflorală obținută din nectarul florilor de rapiță. Caracteristicile principale ale acestui tip de miere sunt timpul de cristalizare rapid, o culoare albicioasă și o aromă slab piperată. De asemenea, mierea de rapiță este recomandată pentru boli de stomac, infecții respiratorii, precum și pentru relaxarea sistemului nervos.
Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta.
Prin folosirea site-ului vă dați acordul pentru folosirea datelor conform Politica de Confidențialitate.