Fagurele de miere este cel mai pur și crud mod de a consuma miere. Poate fi scos și consumat direct din stup, adăugat pe un platou cu cașcaval, în salate sau pe o bucată de pâine caldă. Nefiind prelucrat, consumul fagurelui de miere oferă toate beneficiile consumului de miere crudă.
Mierea cremă este un tip de miere tartinabil care se obține în totalitate din miere crudă ce poate fi de orice tip, fără adaosuri artificiale. Acest lucru este posibil printr-un control precis al cristalizării. Mierea de acest tip are bule de aer care îi oferă o textură și miros îmbogățit.
Mierea cu propolis este un aliment apreciat pentru proprietăție sale terapeutice, combinația dintre miere și propolis oferind beneficiile ambelor substanțe. Se recomandă pentru tratarea răcelilor și a infecțiilor respiratorii, calmarea iritațiilor la nivelul gâtului, cât și pentru îmbunătățirea imunității.
Mierea de amorfă este un soi de miere ce se aseamănă cu cel de salcâm prin proveniență și proprietăți. Are o aromă delicată de parfum și vanilie, un gust dulce și textură netedă. În stare fluidă are o culoare roșiatică, iar în cea cristalizată se îndreaptă mai mult spre portocaliu.
Mierea de anghinare este un soi de miere cu un gust și aromă puternică. Are o culoare de chihlimbar ușor roșiatică, culoare ce variază în dependeță de speciile plantelor colectate. Este îndrăgit datorită proprietăților sale terapeutice și a gustului intens.
Mierea de brad are o culoare stridentă de perlat-chihlimbar cu accente metalice și textură groasă. Are un gust de caramael ușor picant cu aromă de brad și alte elemente florale. Proprietatea sa de a nu se cristaliza, conținutul bogat în oligoelemente fac ca acest soi de miere să fie îndrăgit de mulți.
Mierea de castan este un tip de miere ce se obține din nectarul florilor de castan. Este o miere cu o aromă puternică de lemn și note amărui. Are o culoare caracteristică cu un pigment mai închis, este bogată în vitamine și minerale, iar cristalizarea este una mai lentă datorită proporției ridicate de fructoză din compoziția sa. Se combină foarte bine la gust cu brânza maturată, becon, ceai negru și beri artizanale.
Mierea de cimbrișor este un soi de miere foarte aromat cu note de rășinoase și ierburi aromatice, iar gustul este mediu dulce care persistă după consumare. Culoarea este una de chihlimbar care se transformă în bej odată cu cristalizarea. Ca și coriandrul, mierea dată este apreciată pentru proprietățile sale medicinale și gustul intens.
Mierea de cireș este un soi de miere limpede, cu note fructate și florale de cireșe proaspăt culese. Este un soi de miere destul de rar datorită faptului că înflorește devreme și albinele o folosesc pentru propriul consum. Are o culoare gălbuie spre chihlimbar, iar cristalizarea este una lentă, după care mierea capătă o nunață albicioasă.
Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta.
Prin folosirea site-ului vă dați acordul pentru folosirea datelor conform Politica de Confidențialitate.