Caracteristici Miere cu Propolis
Mierea cu propolis este un produs utilizat deseori în tratamentele naturiste datorită multiplelor efecte benefice asupra organismului. Raportul dintre miere și propolis va varia în dependență de producător și scopul pe care și-l propune.
Mierea are în compoziția sa diverse elemente precum glucoză, fructoză, zaharoză, aminoacizi, vitamine, minerale, antioxidanți, cât și alte elemente care este diferit la anumite soiuri de miere.
Propolisul este un clei natural în care albinele adaugă substanțe culese de pe plante și copaci. Rolul acestei substanțe este de a proteja stupul de intruși, dar prezintă și numeroase beneficii pentru sănătate.
Beneficii Miere cu Propolis
Mierea cu propolis combină efectele benefice ale ambelor elemente, iată câteva din principalele beneficii specifice acestei combinații:
- Sursă bogată de antioxidanți: Mierea și propolisul au o concentrație mare de antioxidanți în compoziție. Antioxidanții sunt eficienți în lupta cu radicalii liberi din organism, ca și rezultat se combate îmbătrânirea prematură și se micșorează șansele de aparație a cancerului și afecțiunilor cardiovasculare.
- Susține sănătatea orală: Este cunoscut faptul că mierea naturală are efecte pozitive asupra calmării iritației gâtului și a tractului respirator superior. În același timp, propolisul este eficient în tratarea infecțillor gurii și este deseori utilizat în cazul stomatitei, halitozei, și bolii paradontale.
- Bună pentru digestie: Acest aliment se folosește pentru ameliorarea simptomelor în cazul la boli precum refluxul gastroesofagian, ulcer, gastrită, diaree sau constipație.
- Vindecă rănile și arsurile: Mierea cu propolis are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antimicotice care grăbesc procesul de vindecare a rănilor și arsurilor.
- Îmbunătățește imunitatea: Mierea și propolisul sunt ambele bogate în vitamine și minerale care contribuie la îmbunătățirea sănătății corpului și imunității.
Contraindicații miere cu polen
Este contraindicat consumarea mierii cu polen femeilor gravide și copiilor sub un an. Cauza este posibila prezentă a unei substanțe care nu poate fi digerată de bebeluși.
Oamenii cu diabet, pre-diabet și cei cu tensiune înaltă sau scăzută trebuie să se consulte cu un medic specialist.
A nu se consuma în cazul alergiilor la miere sau la alte produse apicole.
Recenzii
Nici o recenzie încă.