Cătina este considerat un fruct minune, datorită concetrației mari de vitamina C, beta-caroten, minerale și acizi grași. Cătina este deseori utilizată în cazul răcelilor, fiind un excelent imunostimulator și catalizator pentru refacerea organismului după boală.
Siropul de cătină cu miere se obține prin presarea la rece a cătinei după care se mixează cu mierea care de obicei este polifloră, ca și rezultat se obține o combinație plăcută la gust și extrem de benefică pentru sănătate. Este esențial ca raportul dintre cătină și miere să fie respectat astfel încât să nu fie deranjat stomacul.
Beneficii Sirop de Cătină cu Miere
1. Bogată în nutrienți
Cătina este bogată în vitaminele A, C, K și E și minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu, cupru și zinc. De asemenea, mierea și cătina sunt ambele bogate în antioxidanți, element cunoscut pentru eficiența în lupta cu radicalii liberi din organism, protecția organismului împotriva îmbătrânirii și a bolilor sistemului cardiovascular.
Semințele de cătină conțin o substanță numită fitosterol, substanță cunoscută pentru capacitatea de a regla nivelul de colesterol din organism. Ca și rezultat, se reduce riscul de aparația bolilor la inimă.
2. Protejează pielea
Cătina este bogată în grăsimi saturate, antioxidanți, fitosteroli, carotenoide, vitaminele E și K – toate având un rol important în protecția pielii și a regenerării acesteia.
De asemenea, conține Omega-6 care care este legat cu reducerea acneei, a psoriasisului, cât și protejează împotriva pielii uscate. Pe lângă asta, conține acid palmitoleic care este folosit pentru tratarea arsurilor și rănilor.
3. Ajută la inimă
Siropul de cătină cu miere conține fitosteroli, element cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. De asemenea, s-a demonstrat că cătina și mierea pot reduce nivelul de colesterol, astfel reducând riscul de blocare a arterelor și venelor.
4. Reduce nivelul zahărului din sânge
Siropul de cătină cu miere poate mări secreția de insulină, ca și șansele de a căpăta diabet de tip 2 sunt mai scăzute. Efecte cu adevărat vizibile au fost observate la persoanele care au înlocuit zahărul obișnuit cu mierea.
5. Îmbunătățește imunitatea
Ambele elemente ale acestui sirop sunt utilizate în medicina tradițională pentru îmbunătățirea imunității și pentru alergiile sezoniere. Flavonoidele, antioxidanții, vitaminele, mineralele și nutrienții având toate un efect pozitiv asupra sănătății corpuli.
Recenzii
Nici o recenzie încă.