Proprietăți Polen Crud
Polenul crud este un amestec de polen cules de pe stamina florilor, care după este amestecat de către albină cu salivă. enzime și nectar sau miere. După este transportat de către albini pe piciorușe, având săculeți speciali pentru acest lucru, acest polen crud este folosit de albini ca sursă de hrană principală.
În compoziția sa intră zahăruri simple, proteine, minerale, vitamine și acizi grași. Compoziția chimică exactă depinde de plantele de la care albinele lucrătoare colectează și poate varia de la oră la oră, în dependeță de stup sau colonia care îl produce. De accea probele pentru polen pot fi utilizate doar pentru teste foarte specifice, iar compoziția fixă nu poate fi stabilită.
Polenul crud mai este supranumit si super-aliment datorită ambundenței de substanțe benefice corpului uman, chiar fiind superioară mierii în acest sens, spre exemplu în Germania este considerată ca fiind un medicament. În compoziția sa întră vitamine precum B1, B2, B3, B6, B12, C, E, antioxidanți, betacaroten, aminoacizi, acid folic, precum și minerale ca și fosfor, fier, calciu, potasiu, magneziu și iod.
Beneficii Polen Crud
Polenul crud este deseori utilizat ca supliment alimentar datorită compoziției sale bogate în elemente utile organismului, iată câteva beneficii cheie asociate consumului de polen:
- Bogat în antioxidanți: Polenul conține antioxidanți precum flavonoizi, carotenoizi, kaempferol și alte tipuri. Este cunoscut faptul că antioxidanții sunt eficienți în reducerea radicalilor liberi din organism. Ca și rezultat se observă îmbunătățiri la nivelul sistemului cardiovascular, minimizarea reproducerii celulelor canceroase, cât și prevenirea îmbătrânirii premature.
- Protejează ficatul de la substanțe toxice: Studiile pe animale au arătat că polenul este eficient în tratamentul împotriva hepatitei, cât și a diferitor boli de ficat.
- Proprietăți antiinflamatoare: Anumite studii au arătat că polenul poate reduce inflamația în anumite zone până la 75%, iar efectul acestuia se poate compara cu componente farmaceutice cum ar fi analgin sau naproxen.
- Îmbunătățește imunitatea: Proprietăție antialergice și antimicrobiene în combinație cu concetrația mare de vitamine și minerale poziționează polenul ca și un aliment eficient pentru lupta cu gripele sezoniere, cât și întărirea imunității în general.
- Tratează rănile și arsurile: Polenul este deseori utilizat pentru a trata arsurile minore și rănile. Acest lucru se datorează proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene.
Contraindicații Polen Crud
Nu se recomandă consumul de polen crud persoanelor alergice la polen și la produse apicole, femeilor gravide sau care alaptează, cât și copiilor sub un an. De asemenea, consultați un medic specialist pentru a verifica posibile interacțiuni cu medicamente.
Recenzii
Nici o recenzie încă.