Caracteristici miere de cireș
Mierea de cireș este un soi de miere monofloră care unul dintre cele mai exotice tipuri de miere. Acest fapt este cauzat de faptul că cireșii înfloresc pentru o perioadă foarte scurtă și nu se cultivă în foarte multe regiuni.
Mierea de cireș are o aromă intensă de flori de cireș, un gust dulce și ușor acidulat. Culoare variază de la chihlimbar până la roșiatic și se transformă în gri-alb după cristalizare.
Se potrivește de minune cu ciocolata, carnea de porc sau pui, cereale, pâine prăjită sau ricottta. De asemenea poate fi folosită ca înlocuitor a siropului de cireșe pentru limonadă.
Valori nutriționale per 100g | |
---|---|
Energie (kcal) | 330g |
Grăsimi | 0g |
– dintre care grăsimi saturate | 0g |
Carbohidrați | 80.8g |
– dintre care zahăruri | 80.8g |
Fibre | 0g |
Proteine | 0g |
Sare | 0g |
Beneficii miere de cireș
- Bună pentru inimă: Mierea are capacitatea de a micșora tensiunea arterială, regla bătăile inimii și îmbunătăți nivelul de grăsimi din sânge.
- Crește imunitatea: Mierea de cireș este bogată în vitaminele B1, B2, și C, minerale, acizi și antioxidanți esențiali menținerii imunității.
- Acțiune antimicrobiană: Este un soi de miere utilizat în tratarea infecțiilor sistemului digestiv, precum ca și aliment util după luarea de antibiotice.
- Efect tonic: Mierea de cireș poate fi utilizată pentru creșterea energieie, cât și a concentrației, având efecte pozitive asupra sistemului nervos.
- Bogată în antioxidanți: Conține cantități mari de antixodanți, elemente responsabile pentru reducerea radicalilor liberi din organism, încetinirea îmbătrânirii premature precum și menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
- Calmează durerile de gât: Consumul de miere formează o barieră în jurul mucoasei gâtului, astfel reducând inflamația și iritația. Ca să obții rezultatul dorit, este necesar ca mierea să fie crudă și neîncălzită. Spre exemplu, dacă vei adauga miere în ceai fierbinte, proprietățile sale benefice vor dispărea datorită șocului termic, astfel se recomandă să aștepți până ceaiul ajunge la temperatura camerei.
- Reduce colesterolul: Anumite studii au demonstrat că mierea are efecte pozitive asupra reducerii nivelului de colesterol din organism.
- Ajută la digestie: Proprietăție antiinflamatorii ale mierii de cireș contribuie la reducerea iritiării a mucoasei stomacului. De asemenea, este cunoscut faptul că antioxidanții ajută la digerarea hrănii.
Contraindicații miere de cireș
Este contraindicat consumarea mierii de cireș femeilor gravide și copiilor sub un an. Cauza este posibila prezentă a unei substanțe care nu poate fi digerată de bebeluși.
Oamenii cu diabet, pre-diabet și cei cu tensiune înaltă sau scăzută trebuie să se consulte cu un medic specialist.
A nu se consuma în cazul alergiilor la miere sau la alte produse apicole.
Recenzii
Nici o recenzie încă.