Caracteristici miere de susură
Mierea de susură este produs din nectarul florilor din familia Ericaceae. In această categorie intră și alte plante melifere cum ar fi afinele, merișorul, erica și arborele de căpșuni. Mierea de susură are foarte multe în comun cu mierea de iarbă neagră care tot face parte din familia Ericaceae, această variație fiind mult mai cunoscută.
Există peste 650 de specii de Erica în mod special în Europa, Marea Mediterană și Africa de Sud. Ca rezultat, adesea intră în compoziția mierii poliflore. Cu toate acestea se colectează și pentru mierea monofloră, în special în țări precum Scoția, Franța, Italia, Spania sau Grecia.
Susura, care este cunoscută și sub numele de Erica Verticillata înflorește din August până în Septembrie. Are o culoare închisă, un gust ușor dulce și se cristalizează în jur de 3 luni. Mierea de susură este benefică sănătății datorită mineralelor, nutrienților și antioxidanților din compoziția sa.
Valori nutritive miere de susură
Valori nutriționale per 100g | |
---|---|
Energie (kcal) | 321 |
Grăsimi | 0g |
– dintre care grăsimi saturate | 0g |
Carbohidrați | 80g |
– dintre care zahăruri | 80g |
Fibre | 0g |
Proteine | 0g |
Sare | 0g |
Beneficii miere de susură
Mierea de susură este un soi de miere bogată în nutrienți, minerale precum Calciu, Magneziu, Potasiu, și Sodiu. Iată câteva din principalele benefii asociate cu mierea în general și cu acest soi în particular:
- Bună pentru infecții respiratorii, gripă și răceli: Mierea se dovedește a fi foarte eficientă pentru problemele respiratorii datorită proprietăților sale antibacteriene și antiseptice, în combinație cu capacitățile sale de îmbunătățire a imunității, prezintă o combinație eficientă pentru gripe și răceli.
- Proprietăți diuretice: Mierea de susură un aliment naturist popular pentru lupta cu infecțiile intestinale și a prostatei.
- Bogată în antioxidanți: Este cunoscut de mult timp că mierea conține cantități mari de antixodanți, elemente responsabile pentru reducerea radicalilor liberi din organism, încetinirea îmbătrânirii premature precum și menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
- Calmează durerile de gât și tusele: Consumul de miere formează o barieră în jurul mucoasei gâtului, astfel reducând inflamația și iritația. Ca să obții rezultatul dorit, este necesar ca mierea să fie crudă și neîncălzită. Spre exemplu, dacă vei adauga miere în ceai fierbinte, proprietățile sale benefice vor dispărea datorită șocului termic, astfel se recomandă să aștepți până ceaiul ajunge la temperatura camerei.
- Cicatrizează rănile și arsurile: Prezența acizilor grași în miere contribuie la regenerarea mai rapidă a celulelor, cât și la minimizarea durerilor asociate.
- Ajută la digestie: Proprietăție antiinflamatorii ale mierii de portocale contribuie la reducerea iritiării a mucoasei stomacului. De asemenea, este cunoscut faptul că antioxidanții ajută la digerarea hrănii.
Contraindicații miere de susură
Este contraindicat consumarea mierii de susură femeilor gravide și copiilor sub un an. Cauza este posibila prezentă a unei substanțe care nu poate fi digerată de bebeluși.
Oamenii cu diabet, pre-diabet și cei cu tensiune înaltă sau scăzută trebuie să se consulte cu un medic specialist.
A nu se consuma în cazul alergiilor la miere sau la alte produse apicole.
Recenzii
Nici o recenzie încă.